Resepi dah lama terperap dalam draf..kihkihkih.. resepi ni mmg super mudah & yang penting sedappp bangattt..Moh kite..
Easy Cheezy Layer
Bahan-bahan:-
1 bungkus Biskut marrie (boleh juga guna biskut cream cracker Hup Seng tu)
1 bungkus Tartura Cream cheese
1/2 kotak Susu segar
1/3 tin susu pekat manis
Sedikit serbuk koko (untuk hiasan)-Mami guna vico aje
Cara-cara penyediaan:-
1. Satukan cream cheese,susu pekat & 4-5 sudu besar susu segar dalam mangkuk. Adunkan kesemuanya (dengan menggunakan mixer) sehingga sebati. Pastikan adunan tidak terlalu cair.
2. Celupkan biskut ke dalam susu segar, susun didalam loyang hingga penuh (1 lapisan).
3. Ratakan adunan cream cheese di atas lapisan biskut.
4. Ulang langkah 2 & 3 sehingga kesemua bahan habis @ loyang penuh.
5. Tapiskan serbuk koko di atas permukaannya. Sejukkan di dalam peti ais. Minimum 2 jam.
6. Keluarkan daripada peti ais, boleh la dipotong2 & sedia untuk dimakan.
Senang kan??? Budak kecik darjah 1 pon boleh buat..
cheesekut.. dah lame tak buat..
ReplyDeletesama la..lama gak dah tak buat..
ReplyDelete